Praktische, resultaat- en toekomstgerichte
ondersteuning voor MKB ondernemers

Duurzaam ondernemen gaat over de gehele onderneming; de producten/ diensten, de bedrijfsvoering en uiteraard het gebouw. Het betekent dat toekomstgericht ondernemen in alle facetten is opgenomen. Duurzaamheid speelt in de maatschappij en voor ondernemingen een steeds grotere rol. Door wetgeving, het Klimaatakkoord, inkoopcriteria van klanten of eigen ambities op het gebied van toekomstbestendig ondernemen. Ook het MKB krijgt steeds meer te maken met duurzaamheid en het is verstandig om hier pro-actief aandacht aan te besteden.

Voor het MKB heb ik een stappenplan ontwikkeld wat modulair en integraal gebruikt kan worden. Dit stappenplan is laagdrempelig, betaalbaar, vanuit de dagelijkse praktijk benaderd, stapsgewijs van aanpak en toekomstgericht. Ik ben hiervoor de aangewezen begeleider met een breed, lokaal (035) en regionaal netwerk en werk vóór en mét lokale ondernemers samen.

Stap 1


Kennissessie
| Sessie van twee à drie uur op jouw bedrijf

Heb je behoefte aan informatie over duurzaamheid en weet je niet goed wat dat voor jouw onderneming betekent?

Tijdens deze sessie leg ik uit wat integrale duurzaamheid is, welke wetgeving er op je af komt, maak ik je mogelijkheden en risico’s inzichtelijk, geef ik aan welke meerwaarde duurzaamheid biedt en hoe je dit kunt organiseren.

Na een kennis- en inspiratiesessie heb je een goed beeld van wat duurzaamheid is en wat relevant is voor jouw onderneming. Je weet waar je mee kunt beginnen en je ziet in dat het makkelijk, motiverend én leuk is!

Stap 2


Analyse huidige situatie
| Een duurzaamheidsscan (nulmeting)

Wil je weten waar je nu staat en welke kansen je hebt?

De nulmeting analyseert je gebouw (ook als je huurt!), bedrijfsvoering en producten/ diensten.

Het resultaat is een praktisch rapport met het vertrekpunt en een advies voor de toekomst.

Stap 3


Doel(en) bepalen
| In twee dagdelen maken we eenvoudig actieplan waarin het bepalen én behalen van jouw doel(en) centraal staat

Hoe wil je dat de duurzame toekomst van je onderneming eruit ziet? Wat is je bestaansrecht in 2030, wat wil je bijdragen én toevoegen? En wat leveren je inspanningen je op: kun je meer klanten krijgen door duurzamer te opereren?

Samen bepalen we de doel(en) van je bedrijf, weten we wat ervoor nodig is om deze te behalen en welke keuzes je hebt om stap voor stap naar je doel(en) toe te werken. Ik leid de dagdelen, begeleid je bij het bepalen van je doel(en) en adviseer je bij het maken van keuzes.

Dit resulteert in een eenvoudig actieplan waar je direct mee aan de slag kunt.

Kosten | Modulaire opbouw van jouw investering (bedragen zijn excl. BTW)

Stap 1

497,-

Stap 2

1974,-

Stap 3

980,-

Alle stappen

3277,-
  • Normaal €3451,-. Bespaar €174,-.

Vervolgtraject | Advies op maat over hoe je je doel(en) en keuzes realiseert

In dit traject gaan we dieper in op de kernwaarden van je onderneming en hoe duurzaamheid daarin kan worden geïntegreerd. Tevens kijken we meer in detail naar je producten, de grondstoffen en de markt voor duurzaamheid in jullie branch. Ook kom ik periodiek langs om de voortgang te bespreken en te ondersteunen bij de realisatie van acties. Het liefste maak ik jaarlijks een voortgangsdocument waarmee jullie je inspanningen bij aanbestedingen of inschrijvingen kunnen laten zien.

Je tijd is schaars en wil je liever besteden aan je klanten, je mensen en de groei van je bedrijf!

Oftewel: Jij je core-business – ik  al het ‘groene’ eromheen!

Lees hier meer over mijn project bij:

Wil je het MKB stappenplan en de brochure ontvangen? Vraag ‘m hieronder aan!

Brochure MKB stappenplan

Laat je email achter zodat ik weet wie er interesse heeft.
Download brochure MKB stappenplan

Heb je interesse of vragen? Bel 06 1424 1332 of mail me.