Project omschrijving

035 Footprint Challenge

De 035 – Footprint Challenge had als doelstelling om gedurende 40 dagen de ecologische voetafdruk van zoveel mogelijk inwoners van Hilversum met 10% te verkleinen. Met deze doelstelling had ik samen met Laura Moningka in 2017 een prijs gewonnen bij de Hilversum100 Challenge voor duurzame ideeën in Hilversum.

De ecologische voetafdruk geeft inzicht in de hoeveel hectare grond die nodig is voor ons leven; onze voeding (groente, vlees incl. voeding voor dieren), energieverbruik, vakanties, infrastructuur, spullen en overige CO2-uitstoot. De gemiddelde Nederlander heeft een ecologische voetafdruk van 5,8 hectare. Als ieder mens op de wereld zoveel ruimte nodig heeft om te leven dan zijn er 3,4 aardbollen nodig. We hebben maar 1 aarde en daarom dagen we met deze Challenge mensen uit om zelf met kleine acties een verschil te maken.

Er hebben ongeveer 200 inwoners meegedaan en het was een interessant project wat ik samen met Laura Moningka heb mogen doen. Met name door alle gesprekken die ik heb gehad met mensen in de stad, winkels en op mijn hockeyclub. Lees hier de terugblik van de 035 footprint challenge.